Ar robotiem apkārt Latvijai!
Digitālie mācību līdzekļi Latvijas skolās un bērnudārzos

Nesen veiktajā pētījumā "Skolotāju balss" norādīts, ka gandrīz puse jeb 41% aptaujāto Latvijas pedagogu vēlas pilnveidot savu digitālo pratību mācību procesā un apliecina nepieciešamību pēc dažādām jaunākajām izglītības tehnoloģijām. 

Skolotāju lielo interesi par moderniem mācību līdzekļiem novēroja arī Insplay komanda, jo vien pāris dienu laikā 35 Latvijas skolas un bērnudārzi pieteicās pieejamajiem testa komplektiem savām mācību klasēm un grupiņām, kurus visu maija mēnesi aizrautīgi lietoja skolotāji kopā ar bērniem. Šobrīd testa komplekti pamazām atgriežas Insplay Latvija birojā un pēc tam dosies uz citām mācību iestādēm. Piesakies STEAM produktu testam šeit: https://www.insplay.lv/pilot.

Kuri produkti maijā bija populārākie skolās un bērnudārzos?

TOP1 skolā!

TTS vadu un bezvadu mikroskopi ir guvuši lielu popularitāti gan bērnudārzu vecāko bērnu grupiņās, gan sākumskolas klasēs. Digitālais mikroskops ir ļoti viegls un ērts, tas savienojas ar planšeti un palielina izvēlēto pētniecības objektu līdz par 43 reizēm.

TOP1 bērnudārzā!

Makeblock mTiny Atklājēja komplekts būs piemērots bērnam pat no 3 gadiem skolotāja uzraudzībā. Tas rosina iztēli un attīsta loģisko domāšanu, palīdz izkopt runas prasmes, stimulē bērna interesi par mācīšanos.

TOP2 skolā!

Ņemot vērā mūsdienu bērnu intuitīvo tehnoloģiju lietojumu, Makeblock mBot 2 ir piemērots jau no pirmās vai otrās klases interaktīvām un viedām nodarbībām līdz pat pamatskolas beigām, jo tā paplašinātās iespējas ļauj bērnam apgūt Python kodēšanas pamatus.

TOP2 bērnudārzā!

TTS Robotbitītes ir viens no pazīstamākajiem modernajiem mācību līdzekļiem Latvijas bērnudārzos.  Bee-Bot® ir ideāls sākumpunkts vadības, virziena valodas un programmēšanas mācīšanai jau no mazotnes. Tomēr pateicoties plašajam aksesuāru klāstam, ar to var apgūt arī alfabētu, krāsas un pat ceļu satiksmes noteikumus.

TOP3 skolā!

Sphero BOLT ir robots-bumba, kuru pārvalda un programmē, izmantojot mobilās aplikācijas.  Bumba padara mācību procesu radošu un rotaļīgu, izmantojot Sphero Edu lietojumprogrammu jebkurā smart ierīcē vai datorā. Piemērots no otrās klases līdz pat pamatskolas beigām.

TOP3 bērnudārzā!

"Mums ļoti patīk vilciens!" teic bērni. LEGO ir pieredzējis izglītojošu un aizraujošu rotaļlietu ražotājs un arī šis kodējamais vilciens neliks vilties. Mazuļi rotaļājoties uzzinās par secību, nosacījumu kodēšanu, kā arī cēloņiem un sekām, izmantojot  dažādu darbību blokus vilciena sliežu ceļiem.


Piešķil jaudu mācību gada noslēgumam
ar bezmaksas testa robotiem!