Seminārs "Kā izmantot robotiku bērnudārzos"
Noskaties ierakstu un uzzini vairāk

Mums bija patiess prieks kopā ar Tallinas Kullatera pedagoģēm  Anžela Puu-Klauren un Mairi Perman tikties ar tik daudziem Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvjiem un dalīties ar pieredzi. Kullatera bērnudārzs ir viens no vadošajām pirmsskolas izglītības iestādēm, kurā ir izvietota arī inovāciju laboratorija. Uz to brauc pieredzes apmaiņas braucienos un mācīties gan citi bērnudārzi Igaunija, gan arī no visas pasaules, tieši tāpēc mēs vēlējāmies atnest šo pedagogu pieredzi un pieeju arī uz Latviju.

Semināra laikā Anžela un Mairi pastāstīja vairāk par to, kas ir jāņem vērā uzsākot, kā motivēt pārējos skolotājus un protams par to, kā viņu iecienītākos produktus izmantot dažādās nodarbībās ar konkrētiem nodarbību piemēriem. Liels uzsvars tika likts uz vadības atbalstu, iekšējiem treniņiem un apmācībām, kā arī to, ka skolotājiem ir jāatbalsta vienam otru. 

Kullatera pedagoģes arī padalījās ar saviem mīļākajiem produktiem un to, kāpēc šie produktus viņi izmanto, kā arī ar aktivitātēm. Viņu top robotikas ierīcēs bija arī jau Latvijā ļoti iecīnītie TTS Bee-Bot, TTS Blue-Bot, TTS Āra robotsMakeblock mTiny un Sphero Indi. Tāpat arī Anžela pastāstīja, kā viņi izmanto tādus robotus, kā Sphero BOLT, Intelino Gudro vilcienu un Ozobot Bit+, ar kuriem var darboties gan no bērnudārza līmeņa, gan arī līdz pat vidusskolai. Un, protams, arī pašiem mazākajiem domāto TTS bruņurupuci robotu.

Semināra ieraksts ir pieejams šeit: https://youtu.be/_mZfDObsz-0 

Kā arī semināra prezentācijas vari lejupielādēt šeit:  


Reģistrējies semināram "Kā izmantot robotiku bērnudārzā?"
Piesakies tiešsaistes semināram