Seši ieguvumi no robotu lietošanas skolās
Uzzini kā roboti palīdz apgūt nepieciešamās prasmes.

Ar vien vairāk attīstoties pasaulei un tehnoloģijām ir neizbēgami, ka tās ienāk arī skolas, tomēr ir svarīgi, lai jaunieši mācētu izmantot dažādas ierīces un rīkus jēgpilni. Esam apkopojuši sešus ​ieguvumus robotikas izmantošanai mācību vielu un nākontē noderošu prasmju apgūšanai.

Šeit ir 6 priekšrocības, ko sniedz robotu izmantošana klasē:


1.      Palīdz uzlabot skolēnu iesaisti

Ar vien vairāk dzirdam no dažādiem skolotājiem, ka ir grūti stundu laikā saglabāt skolēnu iesaisti klasē. Pie tam aktīvāka iesaistīšanās tieši uzlabo informācijas saglabāšanu, un tas veicina vispārējos mācīšanās panākumus. Robotu izmantošana izglītībā — īpaši kustīgie, staigājošie roboti — piesaista jūsu skolēnu zinātkāri, pateicoties viņu radītajai aizrautībai un novitātei, un šī aizraušanās un interese veicina studentu lielāku iesaistīšanos.


2.      Nodrošina nepārtrauktu novērtējumu

Izmantojot mijiedarbību un dažādu sarežģītības pakāpju aktivitātes ar robotoiem, skolotājs var nepārtraukti novērtēt studentu sniegumu un izpratni par jēdzieniem. Šī reāllaika atgriezeniskā saite palīdz skolotājiem noteikt jomas, kurās skolēniem nepieciešams papildu atbalsts vai lielākas problēmas. Mijiedarbība ar izglītojošiem robotiem laika gaitā attīstās, pieaugot bērna pieredzei un prasmēm. Ar klasē integrētiem robotiem skolēni veic uz progresu balstītu mācību ceļojumu, kas sākas ar vienkāršām mācību komandām un pakāpeniski pāriet uz sarežģītāku kodēšanas valodu izmantošanu.


3.      Veicina aktīvu mācīšanos

Robotu integrācija mācību procesā kalpo konkrētam un būtiskam pedagoģiskam mērķim: attīstīt studentu programmēšanas, kodēšanas, sadarbības, problēmu risināšanas un inženierijas prasmes. Atšķirībā no pasīvajām mācību metodēm, robotu iekļaušana rada praktisku mācību vidi, kurā skolēni aktīvi un konstruktīvi iesaistās savu zināšanu veidošanā. Būtībā viņi “mācās darot”, un šī pieeja veicina divus nozīmīgus rezultātus: spēju risināt problēmas ar radošu risinājumu palīdzību un spēju uzņemties personīgu atbildību par savu mācīšanos.


4.      Veicina iekļautību

Apmulsums vai bailes izskatīties muļķīgi var ievērojami kavēt izglītības rezultātus. Bērni (un pieaugušie) bieži uztraucas par kļūdu pieļaušanu vienaudžu priekšā, radot izaicinājumus pedagogiem adekvāti novērtēt jomas, kurās skolēniem varētu būt grūtības. Tomēr tieši šeit robotiem var būt izšķiroša loma. Roboti tiek uzskatīti par draudzīgiem un nenosodošiem, radot nepiespiestāku atmosfēru klasē, kas ļauj bērniem justies ērti. Tāpēc robotu izmantošana var vairot studentu pārliecību, tādējādi nodrošinot labāku atbalstu tiem, kuri var saskarties ar grūtībām.Izmantojot robotus klasē, skolēni biežāk riskē, uzdod jautājumus un izpētīs jaunas koncepcijas, nebaidoties no sprieduma. Tādējādi viņu integrācija izglītībā ir daudzsološa pieeja iekļaujošas klases izveidei.

5.      Veicināt sadarbību mācīšanās procesā

Roboti ir ne tikai būtisku STEM prasmju apgīšanai, bet arī izceļas, attīstot sociālās prasmes, tostarp sadarību. Tāpat kā dažādi citi sadarbības rīki, robotu priekšrocības izriet no to nenovērtējamās spējas nodrošināt jūsu studentus ar sociālajām prasmēm, kas nepieciešamas turpmākai integrācijai darba vietā. Ar robotu klasē jūsu skolēni var uzlabot komandas darbu, komunikāciju, pienākumu izpildes un vadības prasmes visu vecumu cilvēkiem.


6.      Atbalsta individualizētu mācīšanos

Izglītības roboti piedāvā nenovērtējamu atbalstu bērniem ar īpašām vajadzībām, un tos var pielāgot, lai nodrošinātu unikālu mācību pieredzi. Atšķirībā no cilvēkiem, roboti ir paredzami paklausīgi un bez novirzēm izpilda ieprogrammētās instrukcijas. Šī raksturīgā paredzamība ir īpaši izdevīga bērniem ar autisma spektru, kuri var cīnīties ar pārmaiņām un neparedzamību. Tāpēc robotu priekšrocības slēpjas to spējā nodrošināt jūsu skolēniem stabilu un strukturētu mācību vidi, ļaujot viņiem koncentrēties uz mācību materiālu, neatšifrējot neparedzamu cilvēku uzvedību sev apkārt.

5 nodarbību idejas sākumskolai
Smelies idejas jautrām un izglītojošām nodarbībām!