STEAM izglītības pamats - mācīšanās caur pieredzi
Kāpēc ir svarīgi ļaut bērniem izmantot dažādus STEAM rīkus?

Laikmetā, ko nosaka strauja tehnoloģiju attīstība un inovācijas, izglītības loma ir pārsniegusi ierastās robežas. Arvien svarīgāk ir nodrošināt mūsu bērnus ar instrumentiem un prasmēm, kas nepieciešamas, lai orientētos nākotnē, kur zinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes, māksla un matemātika (STEAM) ir progresa virzītājspēki.

 



Nākotnes līderu veidošana

STEAM izglītība nav tikai iespēja; tā ir nepieciešamība. Integrējot šīs disciplīnas mācību programmā, mēs sagatavojam savus bērnus risināt reālās pasaules problēmas, domāt kritiski un pieiet problēmu risināšanai ar radošumu un inovācijām. Izmantojot dažādus rīkus, piemēram LEGO Education Spike vai Makeblock mBot2, bērniem ir iespēja veidot dažādus prototipus un rast risinājumus šī brīža un nākontes problēmām.


Robotikas spēks mācībās

Robotikas ieviešana izglītībā pārsniedz tradicionālo klases pieredzi. Šie interaktīvie rīki aizrauj jaunus prātus, kalpojot kā taustāmi vārti tehnoloģiju, programmēšanas un inženierijas pasaulē. Izmantojot robotiku, bērni apgūst nenovērtējamas prasmes — programmēšanu, loģisko domāšanu un komandas darbu —, sagatavojot viņus tehnoloģiju virzītai nākotnei. Vai tas būtu eksperimentējot ar Sphero BOLT vai Intelino Gudro vilcienu, roboti augs līdz ar bērniem.


Praktiska mācīšanās un problēmu risināšana

STEAM un robotika iesaista studentus praktiskā mācību pieredzē. Risinot reālas problēmas eksperimentējot un pielietojot, bērni attīsta kritiskās domāšanas prasmes un noturību. Šī pieredze veido pamatu domāšanas veidam, kas izaicinājumus uztver kā izaugsmes iespējas. Vai tas būtu apgūstot pašus pamatus ar Spehro Indi vai klasē programmējot jaudīgo Ozobot Bit+, katrs eksperiments un kļūdīšanās, ļauj rast ar vien labākus risinājumus un iedrošināt bērnus mēģināt un domāt.


Gatavošanās nākotnes darba tirgum

Arvien digitalizētākā pasaulē prasme STEAM disciplīnās kļūst par nākotnes nodarbinātības stūrakmeni. Jau laicīgi dodiet iespējas bērniem apgūt šīs prasmes, mēs dodam viņiem iespēju attīstīties karjerā, kas prasa pielāgošanās spēju, inovācijas un tehnoloģiskās prasmes. Lieliski rīki pirmajiem soļiem ir TTS Bee-Bot vai Blue-Bot un Makeblock mTiny, kas iedegs interesi pat vismazākajiem.


Radošuma un inovāciju veicināšana

STEAM izglītība veicina radošumu un inovācijas. Runa nav tikai par formulu vai kodu apgūšanu; tas ir par izpēti, eksperimentēšanu un jaunu risinājumu atklāšanu. Aptverot STEAM, mēs veicinām paaudzi, kas uzdrošinās sapņot, radīt un ieviest jauninājumus.


Mūsu izglītības filozofijas pamatā ir apņemšanās sagatavot  bērnus pasaulei, kas ir pilna ar iespējām. Izmantojot STEAM izglītību, robotiku un EduTech integrāciju, mēs audzinām paaudzi, kas ir aprīkota ar prasmēm, domāšanas veidu un pielāgošanās spējām, kas nepieciešamas, lai attīstītos nepārtraukti mainīgajā ainavā.

Sāksim šo pārveidojošo ceļojumu kopā, dodot saviem bērniem iespēju būt rītdienas inovāciju un sasniegumu arhitektiem.

Dalies ar nodarbības ideju un laimē TTS Āra robotu
Vēl vairāk idejas, turpinot mācību gadu!