Top produkti bērnudārziem
Produktus iesaka Tallinas pirmskolas izglītības iestāde Kullatera

Šajā blogā esam apkopojuši viena no vadošā Igaunijas bērnudārza rekomendācijas robotika. Tallinas Kullatera pasniedzējas Anžela Puu-Klauren un Mairi Perman nesen dalījās ar Latvijas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem savā pieredzē, kā arī pastāstīja par dažādiem robotikas produktiem, kurus izmanto ikdienā. 

Ja vēl neesiet noskatījušies tiešsaistes semināru, to ir iespējams izdarīt šeit.

TTS Bee-Bot un Blue-Bot

TTS Bee-Bot un Blue-Bot ir lielisks robots, ko izmantot dažādās nodarbībās. Tas ir salīdzinoši vienkāršs grīdas robots, kuru ir iecienījuši gan skolotāji, gan bērni, jo tam ir daudzas izmantošanas iespējas un to ir viegli iesaistīt dažādu tēmu apguvē.  

Kullatera pasniedzējas arī rekomendē, ka paklājiņu radīšana var kļūt par daļu no pašas nodarbības, jo tos var veidot gan bērni, gan pieaugušie, kā arī protams, izmantot jau gatavos. Apskati dažādas aktivitātes mūsu aktivitāšu grāmatā

TTS robots bruņurupucis

TTS robots bruņurupucis ir domāts pašiem mazākajiem robotikas entiziastiem. To var lietot jauno no 1 gada vecuma. Šis ir lielisks rīkst, lai iemācītos pašus pirmos solīšus programmēšanā, izmantojot vienkāršotu pogu programmēšanas metodi. 

Bruņurupucis attīstīs sadarbību un to var iesaistīt dažādās aktivitātēs, kā arī tas dejos kopā ar bērniem. Tam var ieprogrammēt gan soļus, gan arī gaismas. Apskati dažādas aktivitātes mūsu aktivitāšu grāmatā

TTS Āra robots

TTS Āra robots ir domāts lietošanai gan iekštelpas, gan arī ārā. Līdzīgi kā TTS Bee-Bot un Blue-Bot to ir iespējams programmēt ar pogām, kā arī pēc tam izmantojot lietotni, kur jau varēs veikt dažādas sarežģītākas darbības. 

Šis ir lielisks risks, kuru var izmantot dažādas nodarbības, īpaši attīsta matemātikas prasmes. Smelies idejas nodarbībām musu aktivitāšu grāmatā

Ozobot Bit+

Ozobot Bit+ ir mazs, jauks un vienkārš robots, kuru var izmantot uz galda. Ar to darbojoties, bērns mācās izprast robota reakciju uz krāsām un līnijām. Robotam ir krāsu sensors un ieprogrammētas pavēles dažādām krāsu kombinācijām, piemēram, tas sekos līdzi melnajai līnijai līdz galamērķim. Tas ļoti labi attīsta sadarbību un pacietību. 

Makeblock mTiny

Makeblock mTiny ir ļoti daudzpusīgs robots ar kuru var gan programmēt, gan zīmēt un rakstīt, gan spēlēt notis, kā arī robotam ir emocijas. Kullatera pedagoģes īpaši uzsvēra, ka šis ir viens no labākajiem robotiem valodas apguvei. To ir viegli programmēt un veidot dažādas mācību aktivitātes, gan arī bērniem veidot savas spēles. Apskati dažādas nodarbību idejas mūsu aktivitāšu grāmatā

Sphero Indi

Sphero Indi ir ļoti vienkāršs un aizraujošs robots. Līdzīgi kā visus pārējos produktus, to var lietot bez ekrāna, bet tam ir pieejama arī lietotne, kurā būs iespējas veikt sarežģītākas aktivitātes. 

Indi programmēšana notiek, izmantojot definētas krāsu kartītes. Apskati dažādas aktivitātes, mūsu izveidotajā grāmatā

Sphero BOLT

Sphero BOLT ir intersanta un izturīga robota bumba. To ir iespējams mērkt krāsās un izmantot ūdenī, jo ir ūdens un skrāpējumu izturīgā. Atšķirībā no pārējiem robotiem, šo var programmēt tikai izmantojot lietotni, kurā bērniem ir iespēja vadīt robotu ar pirkstiņiem. Līdzīgi kā TTS Āra robotu arī šo var izmantot gan iekštelpās, gan arī ārā. 

Intelino Gudrais vilciens

Intelino Gudrais vilciens ir jautrs un vienkāršs robots. Tajā tiek būvētas vilcienu trases un pats vilciens tiek vadīts, izmantojot dažādas krāsu klucīšu kombinācijas, kuras vilciens nolasa, izmantojot krāsu sensoru. To var lietot gan ar krāsu klucīšiem, gan arī programmēt bezmaksas lietotnē. 

* Bildes ir uzņēmuši Kullatare bērnudārza pedagogi.

Seminārs "Kā izmantot robotiku bērnudārzos"
Noskaties ierakstu un uzzini vairāk